Ciutat Re-aprofitada

Per una banda trobem mapes, aplicacions, plànols, normatives, regulació… i, per l’altra: usos, llocs, apropiacions, noms, pràctiques… Mentre la primera sèrie de paraules estarien regulant els espais, la segona és l’ús que en fa la ciutadana. Tant de bo anèssin en un mateix document o en una mateixa direcció. Tant de bo, els urbanistes poguèssin desenvolupar-lo. Manuel Delgado ja ens ho fa definir a Animal Público amb la diferenciació entre urbs i polis.

A la pràctica, moltes senyals ens fan detectar aquestes trobades en els nostres carrers.

Però, aquest post i el que aquí presenta vol detectar espais reinventats. Aquests, però, apareixen espontàniament, parteixen de decisions individuals on el ciutadà agafa la magalla i fa allò tantes vegades cantat de “BON COP”.

Marges de línies de tren i espais residuals que abans de ser deixats de la mà de l’abandonament i de la indefinició dels espais rectangulats sobre els mapes, donen color i vida a allò que va més enllà del verd urbà.

Agricultura urbana, espais periurbans que molt abans de ser analitzats o regulats, ja existien.

Us convidem, per tant, a la mostra fotogràfica i documental anomenada: LA CIUTAT JUBILADA.
S’inaugura el 16 de novembre del 2012 a Mollet del Vallès, al centre cívic el Lledoner. (reserveu dates)

Els autors d’aquesta mostra admiren i volen deixar constància de l’activitat que allà es produeix. Més enllà de la jubilació, del NO-RES, llegim l’activitat al marge, revolucionària, activa, viva, verda i roja.

Hortelanes i ciutadanes, persones que des de fa molts anys renunciaren a que la normalitat les esmorteís. Un camí a l’hort…

En aquest vídeo, un tastet del que serà la mostra:

Acerca de Raquel Jiménez

Mi vida creció en un huerto y en un pueblo humilde. Hija de obreros inmigrantes. Testigo de la lucha política de base que ellos hicieron. Gracias a ellos heredo unos estudios, una experiencia, escucho, leo, opino, aprendo,... me atrevo. Y escribo: para que me lean y para que me enriquezcan. La vida está llena de logros y sueños por construir, derechos por defender y por recuperar. Enamorada de las letras de Manuel Delgado, de los dibujos de Miguel Brieva, de la buena música, de la biodiversidad y la eficiencia, de las redes de intercambio de conocimientos. Emprendí un camino de vuelta a los huertos rebeldes. Porque desde ahí se ve lo que a la ciudad le falta. Sirva este blog de homenaje, dignificación, reconocimiento y punto de encuentro. Estáis invitadas. BIENVENIDAS.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Ciutat Re-aprofitada

  1. Martha dijo:

    Querida Raquel, es un placer leerte. Me encantan tus planteamientos y tu amor por esos espacios canallas y vitales. ¡No sabía que eras una de las enamoradas de las letras de Manuel Delgado! Un abrazo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s