Editorial del ARAVALLÉS: La política que volem al Vallès Oriental.

(deixant constància de que aquest diari m’ha semblat sempre molt correcte, en aquesta editorial em deixen sorpresa)

Enhorabona.

Publicat al ARAVallés

El proper 22 de maig els vallesans i les vallesanes escollirem els nostres alcaldes i regidors pels propers 4 anys. La política municipal, tot i no tenir el prestigi i el ressò mediàtic d’altres conteses electorals, gestiona àmbits de vital importància pel dia a dia de la ciutadania com la salut pública, l’educació, els serveis socials o la promoció econòmica local.

Des de l’Aravallès no hem amagat mai el nostre compromís amb la democràcia i entenem, que el progrés de la nostra societat va íntimament lligat a la participació de la ciutadania en els afers col·lectius. Així, volem respondre a la responsabilitat que tenim, com a mitjà de comunicació, de vetllar pel control del poder polític potenciant la lliure expressió d’ideologies.

Ara volem prendre partit pel foment d’una política diferent i que trenqui amb l’habitual desafecció que vivim. Volem aportar el nostre granet de sorra a construir pobles i ciutats millors, on la gent s’impliqui en el seu esdevenir col·lectiu i els valors de la llibertat i la solidaritat siguin peces bàsiques del nostre futur. Per això, volem fer una crida als partits polítics que es presenten a les eleccions del 22 de maig perquè es comprometin a impulsar canvis de fons en la nostra política; fent-la més oberta, més participativia i més propera als problemes de la gent. I, sobretot, perquè dediquin esforços ingents a lluitar contra la crisi econòmica que vivim i els greus problemes socials que provoca.

Per tot això proposem,

  • Que els propers ajuntaments redueixin els sous de tots els càrrecs polítics dels equips de govern i dediquin els recursos sobrants a millorar la protecció social.

Que no es faci pagar als treballadors municipals la mala gestió dels pressupostos públics locals i que es redistribueixin recursos de forma que s’aturin projectes no prioritaris ni urgents, i es dediquin a projectes socials, escollits des del consens de tots els partits, els agents socials i la ciutadania en general.

  • Que es reestructuri la organització interna dels ens locals i es racionalitzi; reduint regidories, arees politico-tècniques, empreses públiques i altres entitats municipals. Calen menys càrrecs polítics per a fer més i millor feina. És temps de polítics compromesos, homes i dones disposats a treballar de valent i a canvi d’uns sous justos sense complements, dietes ni altres prebendes que la política tant sovint utilitza.
  • Que es fomentin noves maneres d’escoltar a la ciutadania i d’atendre les seves demandes. Impulsant els pressupostos participatius, donant més força a les Associacions de Veïns i Veïnes i donant suport a les iniciatives, sorgides des de la societat civil, que vulguin fomentar la participació.
  • Que s’aturin tots els projectes urbanístics actuals i es replantejin amb criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Els anys de creixement immobiliari s’han acabat i l’expansió sense control de pobles i ciutats s’ha d’aturar. A més, seria interessant que es fomentés la connexió entre viles de la comarca a través d’antics camins i rutes a partir de l’impuls de vies verdes.
Anuncios

Acerca de Raquel Jiménez

Mi vida creció en un huerto y en un pueblo humilde. Hija de obreros inmigrantes. Testigo de la lucha política de base que ellos hicieron. Gracias a ellos heredo unos estudios, una experiencia, escucho, leo, opino, aprendo,... me atrevo. Y escribo: para que me lean y para que me enriquezcan. La vida está llena de logros y sueños por construir, derechos por defender y por recuperar. Enamorada de las letras de Manuel Delgado, de los dibujos de Miguel Brieva, de la buena música, de la biodiversidad y la eficiencia, de las redes de intercambio de conocimientos. Emprendí un camino de vuelta a los huertos rebeldes. Porque desde ahí se ve lo que a la ciudad le falta. Sirva este blog de homenaje, dignificación, reconocimiento y punto de encuentro. Estáis invitadas. BIENVENIDAS.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s